Vafler med yoghurt og brunt sukker

Vafler blir gode med nesten hva som helst i røra. Etter å ha lagd vafler med både frukt og grønt, juice og brus, rømme, fløte, kefir, yoghurt, hvetemel, speltmel, havregryn osv…, tør jeg påstå akkurat dette. Jeg lager som regel alltid vafler «på slump». Når søndagen kommer og det er tid for vafler (søndag er vaffeldag i Holter-huset), bruker jeg det jeg har i kjøleskapet.

Denne gangen derimot har jeg lagd vafler etter litt research, og selvfølgelig også på grunn av Matbloggsentralens utfordring; 3. mai 2014 åpner en etterlengtet sjømannskirke i Rio de Janeiro, og de trenger sin egen vaffeloppskrift.

Vafler med rømme er en suksess her hjemme, men før jeg satte i gang med å lage disse ville jeg finne ut litt mer om tilgjengeligheten av rømme i Brasil, og etter litt søk på nettet fant jeg raskt ut at dette ville bli vanskelig å få tak i. Men, før jeg la rømmevaflene helt på hylla, sendte jeg like godt en mail til Sjømannskirken i Rio de Janeiro for å høre om det stemte at det ville være vanskelig å tak i rømme. Det stemte, og dermed ble det vafler med yoghurt.

I et annet bidrag har jeg brukt brunt sukker. Etter dette, lurer jeg på hvorfor jeg ikke har tenkt på dette før…

Jeg har skrevet dette i mine to andre bidrag, men bryr meg ikke om at jeg gjentar meg selv når jeg skriver at da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere samlinger sammen med andre norske ungdommer i regi av Sjømannskirken i Antwerpen. Denne kirken ble jeg også konfirmert i, og jeg har mange gode minner fra den tiden. Føler derfor at det er ekstra morsomt å få være med å bidra til Sjømannskirkens jakt på en skikkelig god vaffeloppskrift.

Til ca. 20 vafler brukte jeg

  • 5 egg
  • 200 gr brunt sukker
  • 8 gr vaniljesukker
  • 350 gr yoghurt naturell gresk type (kan være vanlig naturell)
  • 100 gr smeltet meierismør
  • 2,5 dl skummet melk
  • 350 gr mel
  • 15 gr bakepulver

Først pisket jeg egg, sukker og vaniljesukker et par minutter. Deretter tilsatte jeg yoghurt og smeltet smør, før jeg tilslutt hadde i melk, mel og bakepulver om hverandre.

Disse vaflene ble nytt sammen med friske jordbær 🙂

vafler

vafler

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk