Gresk vaniljeyoghurt med sjokolade og bær

Har jeg lyst på noe godt, og jeg har gresk vaniljeyoghurt i kjøleskapet, er jeg reddet fra å ta turen til godteriskapet. Av og til spiser jeg den bare som den er, men har jeg bær eller melon, har jeg gjerne dette i.

Nå er det ikke lenge igjen til 17. mai, og jeg falt for fristelsen å lage en yoghurt som passet til denne deilige vår- og maifølelsen.

Da jeg var alene hjemme, lagde jeg bare en porsjon, og denne bestod av

  • 100 gr gresk vaniljeyoghurt (130 gr før den var avrent)
  • 14 gr økologisk sjokolade (60% kakao)
  • 15 gr kremfløte
  • Jordbær (delt i to)
  • Blåbær
  • Pistasjnøtter (hakket)

Ha yoghurten i et kaffefilter og ha det oppi en sil. Sett til avrenning. Deretter begynte jeg på sjokoladen.

Jeg hadde sjokolade og kremfløte over vannbadet, og mens vannet kokte opp og sjokoladen smeltet, rørte jeg sammen sjokolade og kremfløte. Sjokoladekremen ble lagd for at den skulle blande seg fint meg yoghurten.

Bland yoghurt og sjokolade forsiktig, sånn at smakene ikke blander seg helt.

Serveres med jordbær, blåbær og hakkede pistasjnøtter.

Gresk vaniljeyoghurt med jordbær og blåbær

Gresk vaniljeyoghurt med jordbær og blåbær

Gresk vaniljeyoghurt med jordbær og blåbær

Gresk vaniljeyoghurt med jordbær og blåbær

Jordbær og blåbær

Blaabær og jordbær

 

Denne yoghurten ble sendt inn som et bidrag i P4 og Tines bildekonkurranse, og bildet jeg sendte inn vant et frokostbesøk av P4 og Tine (Kjetil Hugin og to flotte bunadskledde damer) samt et weekend for to personer på et av Norges Historiske hotell.

Premie fra Tine og P4

Premie fra Tine og P4

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk