Saftig sjokoladekake med bringebær

Denne saftige sjokoladekaken med bringebær lagde jeg før vi dro på ferie i sommer. Planen var å lage en sjokoladekake som var enkel å ha med på tur, og derfor ble kaken laget i en brødform.

Turen gikk til vakre Ulvik i Hardanger, og de som skulle få kose seg med denne saftige sjokoladekaken var Lars (ektemann), Eli (svigermor), Karin (mamma) og meg (Tove).
Dette er andre året på rad at vi har en mødretur i ferien, og i fjor gikk ferden til Geiranger.
Vi var heldige med været på denne siderturen til Hardanger, og etter tre smakfulle dager reiste vi fornøyde hjem igjen. Både sjokoladekake og tur anbefales sterkt av alle fire.

Saftig sjokoladekake med bringebær ble laget av

  • 50 gram smør
  • 100 gram mørk sjokolade (eller lys om du heller skulle ønske det)
  • 2 egg
  • 200 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 10 gram kakao (1 ss)
  • 200 gram mel
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3 dl kefir

Smelt smør, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen før du rører inn det tørre og kefir. Til slutt rører du inn sjokoladesmøret.

Den saftige sjokoladekaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, og jeg stekte den i en brødform. For at det skulle være enklere å få sjokoladekaken ut av formen, dekket jeg den med bakepapir før jeg helte røren oppi.
Formen jeg brukte var ikke rett i kantene = den var smalere i bunnen enn den var i toppen og målene på formen er 10 (bunn) / 13 (topp) x 21 (bunn) / 24 (topp) cm + 6 cm dyp.

Røren til denne saftige sjokoladekaken kan også deles i to og stekes i brødformer som er 10×20 cm (toppmål).

Melisglasuren med bringebær er laget av

  • Bringebær
  • Melis

Mos bringebær med stavmikser og sil vekk frøene. Rør frøløs bringebærmos med melis til du er fornøyd med konsistensen. Som du ser av bildet, har jeg ikke bruk mye glasur. Dette ble akkurat nok.

Topp sjokoladekaken med frisk melisglasur med smak av bringebær. En innertier av en kake å ha med seg på mødretur til Hardanger.

Denne saftige sjokoladekaken kan også toppes med bringebærkrem. Samme fremgangsmåte med bringebærene som deretter røres inn i stivpisket kremfløte med sukker. Passer kanskje ikke til å ha med på tur, men veldig godt det også! Tommel opp!

Saftig sjokoladekake med bringebær. Sjokoladekaken er toppet med bringebærmelis, og det gjorde susen på denne saftige kaken.
Saftig sjokoladekake med bringebær på tur. Bildet er tatt med utsikten fra Brakanes Hotel i Ulvik i bakgrunnen.
PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk