Mazariner

Mazariner har lenge vært mimrekaker for meg = Jeg spiste mange Mazariner da jeg gikk på blomsterdekoratørlinja en gang i tiden. Det har hendt at jeg har hatt lyst til å bake Mazariner selv, men de har aldri nådd øverst på to-do-listen. Men, da de dukket opp som en av bakeoppgavene på bakeprogrammet Hele Sverige baker, rykket Mazarinen stadig fremover, og i går fikk jeg endelig prøvd meg på den lille herligheten.

I forbindelse med oppstarten av kakebakeriet mitt – merKake – har jeg jobbet en del med mandelmel i det siste, så jeg bestemte meg for å gå for å bruke det, og ikke ferdigkjøpt mandelmasse som jeg har sett flere bruker.

Før jeg begynte, så jeg igjen på klippet fra programmet, hvor programlederne forteller om og viser fremgangsmåten (dette ser du i denne videoen på Youtube), pluss at jeg sjekket ut oppskriftene hos noen andre matbloggere (Kristine på «Det søte liv» og Elin på «Krem») for å se hvordan de hadde gjort det.

Jeg fikk ikke tak i riktige former i går, så jeg gikk for en rund aluminiumsform str. stor, og endte opp med 16 stk. Mazariner. Som du ser av bildene mine, hadde jeg syltetøy i midten av Mazarinen før jeg stekte dem. Syltetøyet og smaken forsvant liksom inn i mandelmassen, så det kommer jeg ikke til å gjøre igjen.

Vanligvis er det kjøkkenmaskinen som få kjørt seg når jeg lager noe, men denne gangen brukte jeg hendene til både bunn og fyll.

Mazariner – antall avhenger av størrelsen på formen du bruker

Bunnen til Mazarinen er av mørdeig

Jeg fulgte tipset til Johan (i videoen), hvor han sier at han følger metoden 1-2-3-deig + egg.

  • 100 gram melis
  • 200 gram smør
  • 300 gram mel
  • 1 egg
  • 1- 2 ts vaniljesukker (de sier ingenting om dette i videoen, men jeg følte et lite behov for 2 ts)

Eltes sammen. Kle formene med deig. Jeg målte opp hvor mye deig jeg ønsket å bruke som bunn og så trykket jeg den fra midten og oppover kantene med tomlene, samtidig som jeg snurret på formen (se youtube-videoen jeg linker til). Som du ser av bildene mine, har jeg valgt å ikke ta deigen helt opp til kanten. Dette fordi jeg bruker en såpass stor form.
Ifølge ovennevnte video, legger de deigen kaldt før den brukes. Det gjorde ikke jeg. Jeg brukte den med en gang.

Mazarin-fyllet er laget av

  • 250 gram mandelmel (jeg brukte Eldorado sitt)
  • 200 gram melis
  • 1 + 2 egg (se forklaring nedenfor)
  • 100 gram romtemperert (mykt) smør
  • Mandelessens – Jeg har ikke brukt dette før, så jeg kjørte forsiktig på med 1/2 ts. Dette er for lite.

Elt sammen mandelmel, melis og ett (1) egg til en fast masse. Elt deretter inn romtemperert smør. Når dette er blandet godt sammen, elter jeg inn 2 egg til massen blir litt mer flytende + mandelessensen.
Når Mazarin-fyllet var klart, hadde jeg det i en sprøytepose for enklere og penere fordeling i formene.
Ikke fyll bunnen helt full. Om du ser på bildene mine, har jeg ikke fylt formene fulle. Dette gjør jeg fordi fyllet vil heve i ovnen, og vi vil jo ikke at det skal flyte utover.

Stekes på 180 grader i 20 – 30 minutter. Ingen ovner er like, og den jeg brukte i går, brukte 30 minutter på gylne Mazariner. Steketiden avhenger også av størrelsen på formene du velger å bruke.

Avkjøles og toppes med melisglasur før de nytes enten i godt selskap eller alene. For de som kan dette med melisglasuren, skal den være tynn. Det bryr ikke jeg meg noe om – for jeg vil ha litt mer enn det.

Jeg fikk litt fyll til overs og stekte dette som små cookies etterpå.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk