Jeg har latt meg friste av bloggene Kjøkkentjeneste og Led oss inn i fristelse, til å lage Pulled Pork.
Søndag for en uke siden stod jeg opp kl. 05.30 (måtte ha hjelp av vekkeklokke), for å sette inn svinenakken jeg hadde forberedt kvelden i forveien. De første 30 minuttene stod den inne i ovnen på 220 grader, og så hadde jeg aluminiumsfolie over den ildfaste formen, og satte ned gradene til 120.
Deretter var det strake veien til senga igjen…
Denne langtidsstekte svinenakken (Pulled Pork) stod ovnen til kl 15.00 denne dagen, og både gjestene, kokken og bursdagsbarnet var fornøyd med middagen den dagen.
Jeg gjorde altså følgende
- 2 stk svinenakke a 1600 gr ble smurt inn med hjemmekomponert BBQ-saus
- Husk å ha i væske i formen – enten vann eller kanskje litt øl – ta det du liker
- stekes i ildfast form uten aluminiumsfolie over på 220 grader i 30 minutter
- stekes i ildfast form med aluminiumsfolie over (dekk alle sider/kanter) på 120 grader i ca. 9 timer
- avkjøles i 30 minutter
- riv kjøttet fra hverandre og bland det godt med stekesjy
- server saftig kjøtt med godt tilbehør
For å få stekesjy etter 9 timer, er det viktig at man sjekker om det er mer væske igjen i formen. Fyll gjerne på underveis om det trengs.
Vi var 8 personer til middag, og mengden kjøtt var nok til dette + en restemiddag til 5 dagen etter 🙂
Jeg lagde franske luftige Brioche som vi brukte som hamburgerbrød til.