Luftige franske Brioche

Denne oppskriften fant jeg på godt.no.

Julie Ilona Balas skriver at «oppskriften gir superluftige Brioche (heretter kalt brød) som er perfekte til Pulled Pork, hamburgere eller bare godt pålegg», så jeg lot meg friste til å prøve disse som tilbehør til min Pulled Pork.

Det angret jeg ikke på. Disse ble perfekte, og jeg kommer helt sikkert til å lage dem flere ganger. 🙂

Oppskriften de har lagt ut, er til 10 brød, og siden jeg ville ha litt flere enn 10, doblet jeg oppskriften.

Til 21 store brød brukte jeg

  • 5 dl H-melk
  • 3 dl vann
  • 120 gr smør (smeltet)
  • 2 pk tørrgjær (er usikker på om det var nødvendig å doble denne)
  • 22 dl hvetemel
  • 4 ss sukker
  • 3 ts salt
  • 3 egg (bruk 2 i deigen og 1 til pensling)

Melken og vannet varmes litt varmere enn fingervarmt. Jeg smeltet smøret for seg, og hadde det oppi melkevannet.

Jeg blandet alt det tørre, og blandet det godt med melkesmørvannet. Eggene blandet jeg i til slutt. Dette ble eltet med kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 8 minutter.

Jeg var usikker på om jeg skulle doble gjærmengden, men gjorde det for sikkerhets skyld. Deigen ble i hvert fall veldig luftig (den hevet langt over kanten på bollen), etter å ha stått til heving i ca. 1 time.

Del deigen i ca 20 emner (jeg fikk 21), og form dem til boller. Jeg trykket de litt flate på toppen, slik at de skulle se litt mer ut som hamburgerbrød, og ikke boller. Etterhev under plast i 30 minutter, pensle deretter med egg og dryss valmuefrø over.

Brødene ble stekt på 200 grader i 13 minutter.

Luftige Brioche

Luftige Brioche

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk