Luftig focaccia

I et tidligere innlegg om focaccia, skrev jeg at min søken etter en skikkelig god focaccia var over. Søket var over, men når jeg ved en tilfeldighet lager en luftig focaccia som er enda bedre må jeg jo dele dette. Forskjellen er egentlig ikke så stor, men det er utrolig hvor mye bare 50 gram med mel kan utgjøre på smaksopplevelsen.

Da jeg denne gangen skulle bake focaccia og hadde 50 gram mel for lite. Det ble en bløt deig.

Til en luftig focaccia i en form på størrelsen 22 x 32 brukte jeg

  • 600 gr mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • rosmarin, maldonsalt og olivenolje til toppen

Mel, gjær, sukker og salt ble blandet, mens vannet ble varmet (ikke for varmt). Når vannet var «fingervarmt», blandet jeg det, olivenoljen og til slutt egget i det tørre.

Deigen stod til heving i 60 minutter.

Da deigen var litt vel bløt, helte jeg den bare over i en bakepapirkledd form, og etter at deigen var vel plassert i formen, trykket jeg «hull» i den. Flere hull på rekke og rad. Deretter strødde jeg revet rosmarin og maldonsalt over, før jeg til slutt helte over litt olivenolje over dette igjen.

Deigen til luftig focaccia etterhevet i 10 minutter før den ble satt i ovnen, og den ble stekt på 200 grader i 20 minutter. I ettertid har jeg latt denne deigen etterheve lenger enn 10 minutter, og jeg har økt steketiden til 30-40 minutter. Steketiden kommer an på ovnen, så når det kommer til focacciaens steketid, vil jeg heller si – følg med etter 20 minutter.

Denne luftige focacciaen ble skikkelig god.

Foccacia

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?