Rullekake husker jeg best med syltetøy i svingene og sukker på toppen, og gjerne servert med krem.
Nå finnes den i mange varianter, og det dukker til stadighet opp nye idéer for hvordan jeg kan lage denne. Er det på tide å kalle det min favorittkake å eksperimentere med?Foreløpig har det ikke vært de helt vågale eksperimentene, men smakfulle og gode har de endt opp med å være 🙂
Denne SnickersRullen ble til i forbindelse med en karamellutfordring på Matbloggsentralen. Jeg rakk aldri å få den klar til innsendelse, men nå er den klar for premiere her på bloggen. Denne rullekaken smaker som snickers. Den er avbildet med litt mindre krem enn det vi spiste til. 🙂
Rullekaken ble lagd av
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 70 gr sukker
- 10 gr bakekakao
- 60 gr mel
- 1 ts bakepulver
Denne ble stekt på 210 grader i 7 minutter. Kaken ble hvelvet over et sukkerstrødd bakepapir. Fjern bakepapiret fra bunnen. Gjøres forsiktig hvis du ikke har smurt bakepapiret. Jeg pleier ikke gjøre det, men angrer hver gang jeg skal ta av papiret.
Karamellen inni kaken ble lagd av
- 3 dl kremfløte
- 100 gr brunt sukker
- 40 gr smør
- I tillegg brukte jeg 100 gr hakkede peanøtter inni kaken
Kremfløte, sukker og smør surret i en stekepanne i ca. 25 minutter til ønsket konsistens.
Den varme karamellen ble smurt utover kakebunnen, for så å bli overstrødd med hakkede peanøtter. Kaken rulles stramt. Rull bakepapir rundt og legg kaldt noen timer. Serveres med stivpisket kremfløte og peanøtter. Nam 🙂