Korianderbrød

I helgen hadde spiste vi indisk middag. Det var kylling og saus, krydret etter beste evne for å få en indisk smak på det. Det ble ganske så sterkt (og noen i huset ble veldig fornøyd med det…), og til dette lagde jeg brød med koriander.

Oppskriften som jeg bruker til Luftige horn (som du finner her), ble delt i to, og med dette ble det 8 stk. korianderbrød eller -boller om du vil.

Ferske og varme korianderbrød med godt smør, passet perfekt til ovennevnte middag.

De smakte like godt med ost, kylling, majones og tomat på til kvelds 🙂

Til 8 korianderbrød brukte jeg

  • 350 gr mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 50 gr smeltet smør
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg (ett i deigen og ett til pensling)
  • 1 potte koriander, hakket (jeg kunne godt brukt 2 potter)

Jeg blandet det tørre først, deretter tilsatte jeg melk og smør, og til slutt ett egg. Deigen stod til heving i 1 time. Etter heving ble både deigen og korianderen delt i 8 like deler; 1 del koriander til 1 del deig. Korianderen ble så eltet inn i deigen.

Brødene ble penslet med egg før jeg stekte dem på 210 grader i 12 minutter.

Korianderbrød

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?