I helgen hadde spiste vi indisk middag. Det var kylling og saus, krydret etter beste evne for å få en indisk smak på det. Det ble ganske så sterkt (og noen i huset ble veldig fornøyd med det…), og til dette lagde jeg brød med koriander.
Oppskriften som jeg bruker til Luftige horn (som du finner her), ble delt i to, og med dette ble det 8 stk. korianderbrød eller -boller om du vil.
Ferske og varme korianderbrød med godt smør, passet perfekt til ovennevnte middag.
De smakte like godt med ost, kylling, majones og tomat på til kvelds 🙂
Til 8 korianderbrød brukte jeg
- 350 gr mel
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 50 gr smeltet smør
- 2 dl lunken melk
- 2 egg (ett i deigen og ett til pensling)
- 1 potte koriander, hakket (jeg kunne godt brukt 2 potter)
Jeg blandet det tørre først, deretter tilsatte jeg melk og smør, og til slutt ett egg. Deigen stod til heving i 1 time. Etter heving ble både deigen og korianderen delt i 8 like deler; 1 del koriander til 1 del deig. Korianderen ble så eltet inn i deigen.
Brødene ble penslet med egg før jeg stekte dem på 210 grader i 12 minutter.