Da jeg lager denne pastaretten ut fra det jeg har lyst å ha i den dagen, ender jeg opp med å lage forskjellig hver gang.
Dette er den beste jeg har lagd hittil, og da syntes jeg det kanskje ville være lurt å skrive ned hva og hvor mye jeg hadde brukt 🙂
Til 3 porsjoner brukte jeg
- 1 rød chilipepper (hakket)
- 3 fedd hvitløk (hakket)
- 1 liten rødløk (i tynne ringer)
- litt olivenolje til steking av ovenstående
- 1 pk cherrytomater (delt)
- 1/2 gul paprika (i biter)
- 70 gr spinat (hele)
- 1/2 potte basilikum (hakket)
- 1/2 boks Creme Fraiche lett
- 80 gr parmesan (revet eller i små biter)
- 2 kyllingfileter (i biter)
- 1 avocado (i biter)
- salt etter ønske (jeg brukte 2 klyper Maldon)
- ønsket mengde pasta (Jeg brukte spaghettini)
- litt pinjekjerner
Jeg delte opp kyllingen i biter og stekte dem først. Bitene fikk dermed hvile mens jeg lagde «sausen» og kokte pastaen.
Chilipepper, hvitløk og rødløk ble stekt/frest i olivenolje i ca. 4 minutter. Deretter hadde jeg i tomater og paprika, og lot dette surre litt i ca. ett minutt, før jeg tilsatte spinaten. Dette ble stående på litt svak varme til spinaten «falt sammen», og så tilsatte jeg basilikum, Creme Fraiche og parmesan. Når parmesanosten var smeltet, hadde jeg i kyllingbiter (ferdigstekte) og avocado.
Dette fikk hvile mens jeg kokte spaghettinien. Jeg toppet det hele med pinjekjerner.