Ostekake med karamell og peanøtter – Snickers ostekake

Ostekake med karamell og peanøtter – Snickers ostekake. Denne ostekaken kan kanskje også gå innunder kategorien «Snickers ostekake», om du tilsetter mer sjokolade i en eller annen form.

Ostekaken er laget i en 22 cm form for en litt høyere kake. Kaken kan også lages i en større form, den vil da bli lavere enn den du ser på bildet. Husk å redusere steketiden deretter.

Skulle du heller ønske å lage en bakt/stekt ostekake med f.eks. jordbær, finner du det her, blåbærvarianten av stekt ostekake finner du her, og skulle du få lyst til å prøve en ostekake med hint av kaffe, finner du oppskrift på den her.

Bunnen til denne ostekaken er laget av

  • 16 Digestive
  • 200 g peanøtter med salt
  • 100 g smeltet hvit sjokolade (kan droppes – men da blir bunnen saltere)
  • 150 g Philadelphia

Mengden ingredienser er tilpasset bunn og kant opp og rundt kaken. Ønsker du bare bunn, reduserer du mengden ingredienser.

Knus kjeks og peanøtter med stavmikser. Kna inn Philadelphia i nøttekjeksblandingen og smelt sjokoladen og kna denne også inn i massen.

Fordeles i en bakepapirkledd kakeform og stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. I min ovn ble det 18 minutter.

Ostemassen til ostekaken er laget av

  • 500 g Philadelphia
  • 300 g Creme Fraiche
  • 200 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 egg

Piskes til en fyldig masse og fordeles i ferdigstekt bunn.

Stekes i vannbad (jeg satte langpannen med vann oppi på nederste rille i ovnen) midt i ovnen på en rist (over langpannen med vann) og på 170 grader i 50 – 60 minutter. Kaken skal være «dissete» når du tar den ut. Jeg lot min stå i 60 minutter. Den kunne ikke stått noe lenger enn dette.

Avkjøles. La stå til den stivner. Jeg lagde ostekaken dagen i forveien før den skulle nytes.

Denne ostekaken ble servert med hakkede peanøtter, daimkuler og karamellsaus, og jeg må innrømme at jeg fikk en liten Snickers-følelse av denne kaken.

Enkel karamellsaus til ostekaken – som serveres varm/lunken er laget av

  • 100 g smør
  • 100 g brun farin (av den fuktige typen)
  • 1 dl kremfløte

Kok opp og la putre noen minutter. Karamellsausen stivner mer eller mindre når den er kald, så det kan være lurt å fordele den på ostekaka når den fortsatt er litt lunken.

Ostekake med karamell og peanotter - Karamellostekake - Snickerskake - Idefull - Inspirert av Tove Holter

Ostekake med karamell og peanotter - Karamellostekake - Snickerskake - Idefull - Inspirert av Tove Holter

Ostekake med karamell og peanotter - Karamellostekake - Snickerskake - Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk