Ostekake med hint av kaffe

Bakt eller stekt om du vil, ostekake med hint av kaffe, var i utgangspunktet en plan om å bake en ostekake med karamell.
Dette er historien om ostekaken med karamell som endte opp som ostekake med hint av kaffe.

Jeg har nok av oppskrifter på bloggen min nå til at jeg selv ikke har oversikten lenger. Jeg har flere oppskrifter for ostekaker med karamell på bloggen, både stekt og med gelatin. Karamellostekaken med gelatin finner du her og den stekte ostekaken (altså uten gelatin) med karamell finner du her.

Tilbake til ostekaken med hint av kaffe. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til ostekaken med jordbær, den som startet min reise i ostekakenes verden. Den beste ostekaken av dem alle. Du finner oppskriften på min aller første ostekakeopplevelse her.

Ostekake med hint av kaffe er laget i en 22 cm kakeform (jeg brukte min bake-it-easy (kakefat og springform i ett) og bunnen er laget av

 • 300 gram Digestive kjeks
 • 50 gram brun farin (den fuktige typen)
 • 50 gram smeltet smør
 • 100 gram Philadelphia
 • 1 ss kanel
 • 1 ts pulverkaffe – bare pulveret (ikke utrørt i vann)
 • 1/4 ts salt

Pulveriser kjeksen med stavmikser. Jeg smeltet smøret på svak styrke i mikroen sammen med brun farin, kanel og kaffepulver og blandet det med pulverisert kjeks og litt salt. Kna alle ingrediensene sammen, og trykk deigen ut i en bakepapirkledd form; bunnen og litt oppover kantene. Bruker du en form som meg, dekker du bare til kantene med bakepapir. Verktøyet jeg brukte til dette, var en spiseskje for å tykke kjeksblandingen oppover kantene og en potetstapper for å lage en jevn bunn.

Bunnen stekes på 180 grader i 10 minutter.

Ostemassen i ostekake med hint av kaffe er laget av

 • 600 g Philadelphia naturell
 • 300 g sukker (150 gram hvitt sukker og 150 gram brun farin (den fuktige typen))
 • 4 ts vaniljesukker
 • 400 g creme fraiche lett
 • 2 egg

Pisk Philadelphia, sukker (hvitt og brunt) og vaniljesukker godt. Pisk så inn Creme Fraiche. Til slutt piskes ett og ett egg inn i ostemassen.

Helles oppi den forstekte bunnen. Stek/damp kaken midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 minutter. Jeg hadde en liter kokvarmt vann i langpanna og satte den nederst i ovnen.

Kaken skal være dissete når den tas ut av ovnen. Den stivner når den blir kald. Trikset er å få den like fløyelsmyk og kremete i ytterkanten som i midten, men det har jeg aldri klart. Gjør du som meg, vil ostekaken med hint av kaffe bli litt mer stekt i ytterkanten enn den blir i midten.

Avkjøles og serveres med det du måtte ønske.

Ostekremen på toppen av ostekaken er laget av

 • 1 dl kremfløte
 • 100 gram Philadelphia
 • Bare litt hint av kaffepulver – en klype (kan droppes)
 • 50 gram brun farin (den fuktige typen)
 • 1/2 ts vaniljesukker

La gjerne kaffepulveret (ørlite-pitte-lite for litt hint av kaffe som også kan droppes) trekke litt i kremfløten, og rør inn den brune farinen i Philadelphia. La alt stå litt å trekke før du pisker det til en luftig krem.

Ingrediensene gir mer krem enn det du ser brukt på bildene. Så om du ikke trenger mer krem enn det du ser der, kan du halvere mengden ingredienser.

Jeg brukte denne kremen oppå ostekaken med hint av kaffe for å feste blåbærene + innimellom blåbærene etter hvert som lagene med blåbær økte.

På toppen av krem og blåbær, gjorde jeg noe som jeg gjerne skulle ha hatt ugjort. Jeg hadde på kjøpt karamellfudge og kjøpt karamellsaus. På bildene ser kaken veldig god ut, men smaksmessig manglet det en skikkelig god karamellsaus. Kanskje til og med en salt karamellsaus. Er du av samme oppfatning som meg, finner du oppskriften på en salt karamellsaus her og en søt karamellsaus her om du heller skulle ønske det.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk