Lefsevafler ble en suksess!
Om det er jobben med utkjevling og steking av lefser som hindrer deg i å lage lefser, kan jeg fortelle at det fungerer like godt å steke dem i vaffeljernet.
Jeg tok utgangspunkt i lefseoppskriften, og eneste forandringen jeg gjorde, var å redusere mengden mel og å bruke creme fraiche i stedet for rømme, og så måten å steke dem på selvfølgelig. Hurra!
10 stk lefsevafler er laget av
- 100 g smeltet smør
- 50 g lys sirup
- 1 boks Creme Fraiche
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 300 g hvetemel
- 2 – 3 ts hornsalt (gir et hint av smaken, så ønsker du mer smak av dette, må du øke mengden). Jeg har fått tilbakemelding på at noen synes 3 ts gir for mye smak av hornsalt. Så selv om jeg synes det må 3 ts til, kan det hende du ikke trenger mer enn 2. Anbefaler derfor å smake deg fram.
- 1 ts natron
Smelt smøret. Avkjøles litt mens du pisker creme fraiche, egg, sirup, vaniljesukker og sukker. Hell det smeltede smøret i den godt blandede creme-fraiche-blandingen.
Før du til slutt har i det tørre (mel, hornsalt og natron). Jeg lot deigen svelle ca. 30 minutter.
Husk å smøre jernet om det er nødvendig.
Dekk gjerne ferdigstekte vafler til med et rent kjøkkenhåndkle for å beholde fuktigheten.