Lefsevaffel-vaffeloppskrift-Idefull-Inspirert-av-Tove-Holter

Lefsevaffel
Stek lefsa i vaffeljernet!

Lefsevafler ble en suksess!

Om det er jobben med utkjevling og steking av lefser som hindrer deg i å lage lefser, kan jeg fortelle at det fungerer like godt å steke dem i vaffeljernet.
Jeg tok utgangspunkt i lefseoppskriften, og eneste forandringen jeg gjorde, var å redusere mengden mel og å bruke creme fraiche i stedet for rømme, og så måten å steke dem på selvfølgelig. Hurra!

10 stk lefsevafler er laget av

  • 100 g smeltet smør
  • 50 g lys sirup
  • 1 boks Creme Fraiche
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 300 g hvetemel
  • 2 – 3 ts hornsalt (gir et hint av smaken, så ønsker du mer smak av dette, må du øke mengden). Jeg har fått tilbakemelding på at noen synes 3 ts gir for mye smak av hornsalt. Så selv om jeg synes det må 3 ts til, kan det hende du ikke trenger mer enn 2. Anbefaler derfor å smake deg fram.
  • 1 ts natron

Smelt smøret. Avkjøles litt mens du pisker creme fraiche, egg, sirup, vaniljesukker og sukker. Hell det smeltede smøret i den godt blandede creme-fraiche-blandingen.
Før du til slutt har i det tørre (mel, hornsalt og natron). Jeg lot deigen svelle ca. 30 minutter.

Husk å smøre jernet om det er nødvendig.
Dekk gjerne ferdigstekte vafler til med et rent kjøkkenhåndkle for å beholde fuktigheten.

Lefsevaffel - vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Lefsevaffel - vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?