Ostekake med blåbær – jeg kan jo ikke gi meg riktig enda med blåbærbaksten, og derfor finner du mye annet godt med blåbær her inne.
Eldstemann hadde bursdag forrige uke, og da ble det bakt til den store gullmedaljen. Ikke fordi vi skulle være så mange rundt bordet, men fordi jeg hadde så mye jeg hadde lyst til å prøve.
Etter å ha bakt denne, fikk jeg lyst til å prøve en mindre form enn denne på 26 cm for en høyere kake, og en annen måte for stekingen; damping. Dette kan du lese om i neste innlegg om ostekake med jordbær.
Ønsker du å lage en liten ostekake, har jeg også lagd en i en form på str. 15 cm i diamenter, og denne finner du her.
Denne kaken ble lagd i en 26 cm form (eller en mindre om du ønsker en høyere kake enn den på bildene)
Jeg lagde blåbærkompott til bruk både i kaken og til å servere ved siden av.
Blåbærkompotten til ostekaken ble laget av
- 300 g blåbær
- 100 g sukker
- 15 g maizena rørt ut i litt vann
Kokes opp. La det koke noen minutter til det tykner.
Bunnen av ostekaken lages av (ingrediensene i parentes er kaken du ser på bildene)
- 225 g kornmo kjeks eller digestive om du ønsker det
- 30 g brun farin (50 g)
- 30 g smeltet smør (50 g)
- 70 g Philadelphia naturell (100 g)
Pulveriser kjeksen med stavmikser. Smelt smøret. Kna alle ingrediensene sammen, og trykk deigen ut i en bakepapirkledd form; bunnen og litt oppover kantene.
Bunnen stekes på 180 grader i 10 minutter.
Ostekaken er laget av
- 600 g Philadelphia naturell
- 200 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g creme fraiche lett
- 3 egg
Pisk Philadelphia, sukker og vaniljesukker godt. Pisk så inn Creme Fraiche. Til slutt piskes ett og ett egg inn i ostemassen.
Helles oppi den forstekte bunnen. Fordel ønsket mengde blåbærkompott på ostemassen. Stek kaken på 170 grader i ca. 50 minutter.
Kaken skal være dissete når den tas ut av ovnen. Den stivner når den blir kald.
Ostekaken avkjøles og serveres med blåbærkompott og flere bær om ønskelig.
Skulle du ha lyst til å prøve nesten samme ostekake med jordbærsaus, finner du denne her.