Sitronsaus til pasta

Fylt pasta med spinat og Ricotta ble toppet med sitronsaus, parmesan og ristede pinjekjerner + litt kruspersille. Sitronsausen ble skikkelig god og frister til snarlig gjentakelse. Det må kanskje nevnes at man bør like smaken av sitron om man skal lage denne sausen. Sommeren i år tilbringes i Norge, nærmere bestemt på hytta, og i år valgte mannen min å sykle hit. Dette betydde en biltur på 2,5 timer i ensomhet for min del, og på veien oppover ble denne middagen bestemt. Etter en sykkeltur på ca. 7 timer, var det en veldig takknemlig mann som kom fram til dekket bord.

Sitronsausen til to porsjoner ble laget av

  • 1 ss smør
  • 1,5 ts mel
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1 dl kyllingkraft (jeg brukte den fra Jacobs)
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 dl kremfløte
  • Smak til med salt
Smelt smør og rør inn melet. Ha i saften fra sitronen og kyllingkraften. Kok opp under omrøring og bland i resten av ingrediensene. Kok sitronsausen og smak til med saltet. Topp pastaen med sitronsaus, parmesan, ristede pinjekjerner og litt kruspersille på toppen. Skulle du få lyst til å bruke sitronen du får til overs til noe godt, kan jeg anbefale denne kjempegode sommerkaken med bringebær og sitronglasur. Resten av kraften ble helt i isbitposer og lagt i fryseren.
PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk