Sprøstekte sylteagurker ble til etter å ha sett på et matprogram på TV. Der friterte de sylteagurkene, men jeg valgte å steke dem i smør. Disse ble servert sammen med hjemmelagde burgere her om dagen.
Av panering valgte jeg sprøstekt løk, og dette ga en veldig god smak på agurkene. Det er alltid morsomt å prøve noe nytt når det blir så godt som dette.
Av panering kan du bruke det du måtte ønske, som f.eks. i dette innlegget om kamskjell, hvor jeg har brukt potetgull.
Til sprøstekte sylteagurker brukte jeg
- Sylteagurker – hele – jeg brukte 6 stk.
- mel
- egg – klarte meg med 1 egg til 6 hele/12 halve
- 50 g sprøstekt løk
- 3 ss griljermel
- smør til steking
Del sylteagurkene i to.
Knus sprøstekt løk sammen med griljermel med stavmikser og ha dette, pisket egg og mel i hver sin bolle = tre boller.
Dyppes/rulles først i melblandingen, så i egget og så til slutt i den sprøstekte løken. Stekes og nytes.