Sprøstekt sylteagurk

Sprøstekte sylteagurker ble til etter å ha sett på et matprogram på TV. Der friterte de sylteagurkene, men jeg valgte å steke dem i smør. Disse ble servert sammen med hjemmelagde burgere her om dagen.

Av panering valgte jeg sprøstekt løk, og dette ga en veldig god smak på agurkene. Det er alltid morsomt å prøve noe nytt når det blir så godt som dette.

Av panering kan du bruke det du måtte ønske, som f.eks. i dette innlegget om kamskjell, hvor jeg har brukt potetgull.

Til sprøstekte sylteagurker brukte jeg

  • Sylteagurker – hele – jeg brukte 6 stk.
  • mel
  • egg – klarte meg med 1 egg til 6 hele/12 halve
  • 50 g sprøstekt løk
  • 3 ss griljermel
  • smør til steking

Del sylteagurkene i to.
Knus sprøstekt løk sammen med griljermel med stavmikser og ha dette, pisket egg og mel i hver sin  bolle = tre boller.

Dyppes/rulles først i melblandingen, så i egget og så til slutt i den sprøstekte løken. Stekes og nytes.

Sprøstekt sylteagurk

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?