Rask hamburger med jalapeno

Rask hamburger med jalapeno – Mat for 2 er visst ikke bare for mannen min og meg. Her om dagen hadde minstemann og jeg middag sammen, og da falt valget på hamburger.
Noen sverger til burgere uten annen smakstilsetning enn salt og pepper. Jeg synes det er morsomt å tilsette flere smaker enn dette, og dette henger nok igjen fra når gutta var små og jeg tilsatte grønnsaker i mye av det jeg lagde. Dette gjorde jeg for at jeg skulle få i dem grønt.

Hva du har i, overlater jeg til deg og dine smaker.

Rask hamburger med jalapeno ble laget av

  • 400 g karbonadedeig
  • 30 g spinat (som du kanskje har noe igjen av etter ….
  • 30 g green jalapeno (Husk at hvor sterk burgeren oppleves avhenger av om hvor mange biter jalapeno med frø du bruker. Ingen frø = ikke sterk burger)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 – 2 sjalottløk
  • olivenolje
  • salt eller annet ønsket krydder

Lag pure av spinat, jalapeno, hvitløk, sjalott løk og olje.

Stek dette noen minutter. Elt det så inn i karbonadedeigen sammen med litt krydder/salt.

Form burgere og stek. Jeg lagde 4 stk. = to til hver. De krymper/trekker seg sammen i stekepannen, så for å få dem så «store» som mulig, lagde jeg dem veldig flate før jeg hadde dem i stekepannen.

Serveres med det du måte ønske av tilbehør; brød, salat, dressing og annet godt.
Brødene på bildet er kjøpt.

Kanskje potetsnadder hadde passet til dem.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk