Poteter er det mange som liker, og disse potetene er først kokt, og så stekt i panna med smør og gode smaker. De passer som tilbehør til biffen, kyllingen, fisken, hamburgeren eller som en egen liten hovedrett bare for seg selv og kanskje med kokte gulrøtter og annet grønt oppi.
Jeg kokte flere poteter enn jeg trenger til to, dette fordi jeg ville bruke restene til lunsj/middag neste dag, og da falt valget på en omelett.
Potetsnadder er laget av
- 800 g kokte poteter uten skall og i biter
- 3 fedd hvitløk
- 4 sjalottløk
- 1 rød chili med frø
- smør til steking
- 1 rød paprika i biter
- salt
- Sprøstekt bacon
Kok potetene, om du ikke allerede har noen rester med kokte poteter fra en annen dag.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Stek dette noen minutter i smør.
Ha deretter potetbitene og paprikabitene oppi og stek til du er fornøyd med fargen. Tilsett mer smør om nødvendig. Smak til med salt.
Jeg sprøstekte bacon i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
Hvordan? Jeg legger bacon utover et bakepapirkledd stekebrett. Deretter dekker jeg baconet med et bakepapir. Jeg har funnet ut at dette er den beste løsningen for å unngå så mye bacon-os (om jeg kan kalle det det) fra ovnen når jeg åpner døra.
Potetene ble toppet med sprøstekt bacon.
Om du har litt grønt i form av gressløk eller kanskje timian (som på bildet), gjør dette seg også veldig godt på toppen.
Man kan også tilsette litt creme fraiche, litt fløte eller litt smøreost med f.eks. smak av urter i potetene.
Valgmulighetene for hva man kan ha oppi er mange. Du bestemmer.