Potetsalat med trøffeldressing, spinat og blåbær smakte fortreffelig sammen med biffen som mannen min hadde grillet. I tillegg hadde vi en salat (mer en fruktsalat) av det jeg fant i kjøleskapet.
Potetsalaten som er «hovedpersonen» i dette innlegget ble laget av
- 100 g creme fraiche lett
- trøffelolje (hvit)
- trøffelsalt (hvitt)
- 20 g spinat i biter (revet eller kuttet)
- 60 g blåbær
- 8 små poteter – kokt, skrellet og avkjølt
Kok potetene og avkjøl. Skrelles og deles i biter før de has i trøffeldressingen.
Smak til creme fraiche med trøffelolje og -salt.
Blande ferdig trøffel-creme-fraiche med potetbiter, spinat og blåbær. Serveres som tilbehør til det du måtte ønske.
Trøffeldressingen ble inspirert av smaksprøven jeg fikk på matfestivalen jeg var på på lørdag. Dermed måtte jeg gå til innkjøp av trøffelolje og -salt. Gleder meg til å prøve denne dressingen på pasta sammen med parmesan.
Salaten jeg serverte til bestod av
- 1 nektarin i biter
- 1/2 agurk i biter
- Litt cantaloupe melon i biter