Potet- og purresuppe – en suppe jeg lagde mye av for noen år siden.
Jeg har børstet støv av tidligere laget potet- og purresuppe, men har nå tilsatt litt sennep for å gjøre den litt mer spennende.
Suppen ble servert med stekte perlepoteter (jada, jeg fikk høre det av smakspanelet… potet på potet = smør på flesk). En strålende god idé synes jeg når jeg planla suppa. Jeg synes det fortsatt, selv om noen rundt bordet var uenig med meg.
Potet- og purresuppen er laget av
- 1 liten purre (50 g)
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss smør til steking
- 6 poteter i biter
- 1 dl fløte
- 5 dl vann
- 1 ss sennep (dijon)
- Smak til med salt
Finhakk purre og hvitløk. Stekes i smør i noen minutter.
Tilsett poteter i biter, fløte, vann og sennep og kok til potetene er møre. Mos med stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt.
Jeg serverte suppen med perlepoteter, sprøstekt bacon og gressløk. En dæsj creme fraiche hadde sikkert også vært godt i midten sammen med resten av godsakene.
Perlepotene jeg brukte ble først kokt i 15 minutter. Deretter stekte jeg dem i smør på middels varme, og under jevnlig snuing til jeg var fornøyd med fargen på dem. Saltes om ønskelig.