Kylling- og ingefærsuppe ble etterlyst av minstemann fordi han er forkjølet. Han ville ha noe som fikk fortgang i det å bli frisk. Jeg lot meg ikke be 2 ganger.
Da han og jeg er alene til middag i dag, så jeg mitt snitt i å lage noe for 2.
Suppa er lagd med ingefærøl, og det er mye smak i den. Ingefærølet kan byttes ut med vann om du heller skulle ønske det.
Kylling- og ingefærsuppe for 2 er laget av
- 2 kyllingfileter i biter – stekes for seg
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss frisk ingefær (10 g)
- 1 rød chili med frø (15 g)
- 1 ss smør til steking
- 2 gulrøtter i biter
- 40 g spinat
- 1 potte koriander hakket (spar noen til serveringen)
- 2 dl kremfløte (eller kokosmelk om du skulle ønske det)
- 1 dl vann
- 1 flaske ingefærøl med alkohol, 3,3 dl (jeg brukte Ginger Joe)
- kyllingfond
- 1 eple i biter
- Smak til med salt.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili med stavmikser. Stek dette i smør i noen minutter.
Ha i gulrotbiter, spinat, koriander, kremfløte, vann, ingefærøl og kyllingfond, og la dette koke i 10 minutter. Ha i eplebitene etter 10 minutter og la koke i 5 minutter til.
Tilsett de ferdigstekte kyllingbitene.
Serveres f.eks. med korianderblader, cashew nøtter og godt brød (kjøpt eller hjemmebakt) til.