Kylling- og ingefærsuppe

Kylling- og ingefærsuppe ble etterlyst av minstemann fordi han er forkjølet. Han ville ha noe som fikk fortgang i det å bli frisk. Jeg lot meg ikke be 2 ganger.
Da han og jeg er alene til middag i dag, så jeg mitt snitt i å lage noe for 2.

Suppa er lagd med ingefærøl, og det er mye smak i den. Ingefærølet kan byttes ut med vann om du heller skulle ønske det.

Kylling- og ingefærsuppe for 2 er laget av

  • 2 kyllingfileter i biter – stekes for seg
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær (10 g)
  • 1 rød chili med frø (15 g)
  • 1 ss smør til steking
  • 2 gulrøtter i biter
  • 40 g spinat
  • 1 potte koriander hakket (spar noen til serveringen)
  • 2 dl kremfløte (eller kokosmelk om du skulle ønske det)
  • 1 dl vann
  • 1 flaske ingefærøl med alkohol, 3,3 dl (jeg brukte Ginger Joe)
  • kyllingfond
  • 1 eple i biter
  • Smak til med salt.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili med stavmikser. Stek dette i smør i noen minutter.
Ha i gulrotbiter, spinat, koriander, kremfløte, vann, ingefærøl og kyllingfond, og la dette koke i 10 minutter. Ha i eplebitene etter 10 minutter og la koke i 5 minutter til.

Tilsett de ferdigstekte kyllingbitene.

Serveres f.eks. med korianderblader, cashew nøtter og godt brød (kjøpt eller hjemmebakt) til.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?