Luftig loff

Luftig loff, lett som en fjær – en himmelsk loff som kan brukes til det meste, og du finner oppskriften her.

En stk. luftig loff er laget av

  • 200 g mel
  • 1 dl lunken melk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ss sukker
  • 1 egg
  • 10 g fersk gjær
  • 30 g romtemperert smør

Ha alt unntatt smøret i en bolle (kjøkkenmaskinen helst) og elt i ca. 10 – 15 minutter – til deigen får en litt tyggegummikonsistens, og ikke er så klissete mer. Nå kan du ha i smøret, gjerne i to omganger. Eltes inn. Sett deigen til heving i en time.
Loffen formes til et brød eller som en fletteloff som jeg har gjort her. Da delte jeg deigen i tre like store deler, trillet «pølser» og flettet.
Denne stod til etterheving i en time.

Loffen ble stekt på 180 grader i ca. 25 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Jeg penslet loffen med egg og strødde over sesamfrø.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk