Luftig loff, lett som en fjær – en himmelsk loff som kan brukes til det meste, og du finner oppskriften her.
En stk. luftig loff er laget av
- 200 g mel
- 1 dl lunken melk
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss sukker
- 1 egg
- 10 g fersk gjær
- 30 g romtemperert smør
Ha alt unntatt smøret i en bolle (kjøkkenmaskinen helst) og elt i ca. 10 – 15 minutter – til deigen får en litt tyggegummikonsistens, og ikke er så klissete mer. Nå kan du ha i smøret, gjerne i to omganger. Eltes inn. Sett deigen til heving i en time.
Loffen formes til et brød eller som en fletteloff som jeg har gjort her. Da delte jeg deigen i tre like store deler, trillet «pølser» og flettet.
Denne stod til etterheving i en time.
Loffen ble stekt på 180 grader i ca. 25 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.
Jeg penslet loffen med egg og strødde over sesamfrø.