Ingefærgryte med… ja, her bestemmer du. Jeg blandet inn kylling og serverte den med ris og frisk koriander. Kyllingen var av typen ferdiggrillet fra butikken (joda, det kan gjøres ganske så enkelt).
Ingefærgryta er laget av
- 30 g finhakket frisk ingefær
- 50 g finhakket sjalottløk
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss smør
- 3 gulrøtter i biter
- 1 fennikel (min var på 70 g etter at den var renset)
- 50 g brun farin
- 3,3 dl ingefærøl (med alkohol)
- 2 appelsiner – juice (og ev zest om du skulle ønske det)
- 1 dl vann
Finhakk ingefær, sjalott- og hvitløk. Stek dette noen minutter i smøret.
Del gulrøttene og fennikel i biter (størrelsen avgjør koketiden – små biter = kortere koketid) og ha i stekepanna. Tilsett deretter brun farin, ingefærøl, appelsinjuice (og ev. zest) og vann.
La dette koke til gulrot og fennikel er mørt og til mengden væske er redusert. Jeg lot dette koke i 20 minutter.
Serveres med det du måtte ønske av kylling (ferdiggrillet eller hel filet hvilende oppå dette), svinekjøtt eller kanskje hvit fisk og ris eller nudler. Tilsett flere grønnsaker om du også skulle ønske det.
Denne luftige loffen vil nok også gjøre seg godt til ingefærgryta.