Lettvint lasagne for 2

Lettvint lasagne for 2 ble til etter en forespørsel på om jeg kunne lage dette.

Gårsdagens middag til mannen min og meg ble altså lasagne i porsjonsform. Og, jeg har valgt å lage en ganske lettvint variant. Sausen er tatt utgangspunkt i denne tomatsausen vi hadde til pasta her om dagen.
Etter å ha vært på lasagnekurs i Italia, har jeg lært at det må være gulrot og stangselleri i sausen. Det hadde jeg ikke, og siden det var stengt i butikkene i går, falt valget på en lille røde paprikaen jeg hadde liggende.

Ostesausen består bare av kremost tynnet ut med litt melk. Enkelt og greit.

To porsjoner lasagne i former str. 14 x 14 cm er lagd av

 • 150 g stekt karbonadedeig = halvparten av en 400 grams pakke ustekt karbonadedeig
 • 1 boks (400 g) hakkede tomater
 • 2 fedd finhakket hvitløk
 • kapers (mengde etter ønske)
 • 1 liten rød paprika i biter
 • En håndfull frisk basilikum
 • 1 ss sukker
 • 2 ss olivenolje
 • 1 dl vann
 • Smak til med salt
 • 8 plater lasagne uten forkoking eller antall etter behov
 • Ønsket ost til toppen av lasagnen

Stek karbonadedeigen. Jeg brukte halvparten av en 400 grams pakke, og etter å ha stekt denne var det 317 gram igjen. Jeg brukte 150 gram av dette til lasagnen. Resten av karbonadedeigen ble brukt til taco i dag.

Finhakk hvitløk. Skjær paprika i biter.
Ha tomater, hvitløk, kapers, paprika i biter, basilikum, sukker, olivenolje og vannet i en kjele og kok i ca. 15 minutter.

Ostesausen til denne lasagnen er laget av

 • 150 g smøreost – Apetina hvitløk og urter eller annen ønsket ost
 • 0,5 dl melk

Bland godt.

Alt skal fordeles lagvis i formene. Start med lasagneplater, så ostesaus og så tomat-/kjøttsaus. Jeg avsluttet med lasagneplate og så tomat-/kjøttsausen. Antall lag ble som følger: 4 plater, 3 ostesaus og 4 tomat-/kjøttsaus.

Lasagnen stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Følg med – alle ovner er forskjellige.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk