Tomatbønner med egg og bacon

Tomatbønner med egg og bacon ble vår lørdagsmiddag i går.
Jeg hadde en veldig lat dag på solsenga i går, og noe av lesestoffet var en kokebok av Jamie Oliver. Inspirert av et fristende bilde av hans bønner på toast, ble det disse tomatbønnene med egg og bacon til middag i går.

Tomatbønnene ble laget av

 • 3 fedd finhakket hvitløk
 • 1 finhakket rød chili med frø (13 g) – kan droppes
 • 2 ss olivenolje
 • 1 boks hakkede tomater (400 g)
 • 1 pk hvite store bønner fra Goe Eco (230 g bønner)
 • smakes til med salt

Finhakk hvitløk og chili. Fres dette i litt olje i et par minutter. Ha oppi hakkede tomater og la koke i ca. 15 minutter. Jeg lot det koke for at væsken skulle fordampe, og det tok 15 min før jeg var fornøyd med tykkelse på tomatblandingen. Da smakte jeg til med salt og så hadde jeg i de hvite bønnene. La småkoke til bønnene er gjennomvarme.

Ellers bestod retten av

 • 1 pk sprøstekt bacon
 • kokt egg
 • litt ruccola
 • gressløk eller annet grønt
 • revet parmesan
 • ev. litt creme fraiche
 • Speltbrød

Jeg sprøstekte bacon i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
Hvordan? Jeg legger bacon utover et bakepapirkledd stekebrett. Deretter dekker jeg baconet med et bakepapir. Jeg har funnet ut at dette er den beste løsningen for å unngå så mye bacon-os (om jeg kan kalle det det) fra ovnen når jeg åpner døra. Om du ikke ønsker sprøtt bacon = kortere steketid.

Kok egg. Mine ble kokt i 7 minutter.

Jeg toppet dette med gressløk, revet parmesan og litt creme fraiche.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk