Panerte kamskjell med potetgull…
Vi var på hytta her en helg, og jeg skulle prøvelage forretten vi skal ha til en middag i slutten av februar. Fordi jeg glemte å kjøpe pankopanering (brødsmuler) i butikken på vei opp til hytta, bestemte jeg meg for å se hva vi hadde som kunne brukes i kjøkkenskapene når vi kom fram. Valget falt på en pose med potetgull (salt og pepper). Et godt valg skulle det vise seg… Hell i uhell.
Jeg har brukt tortillachips på samme måte som jeg har brukt potetgull her, da med torsk og kylling.
Panerte kamskjell med potetgull – Forrett til 2 er laget av 6 stk. kamskjell – som blir 3 til hver
Melblanding
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts hvitløk
- litt pepper
- 1/2 ts salt
- 2 ss mel
Bland alt.
Eggdypping
- 1 egg
Pisk egget.
Panering
- Potetgull – salt og pepper
Knuses til smuler med stavmikser.
Jeg dyppet kamskjellet først i melblandingen, så i egget og så til slutt i potetgullsmulene.
Stekes til ferdig og nytes med salat og chilisaus. Nam, dette ble godt!