Kyllingkjøttboller med sopprisotto – dag 2

Det tok noen dager før jeg fikk laget en ny rett med disse kyllingkjøttbollene. Det var rett og slett fordi vi syntes at kyllingkjøttbollene med den enkle tomatsausen var så god at vi tok en repetisjon av dag 1; Kyllingkjøttboller med enkel tomatsaus.

Selv om jeg like godt kan foreslå å servere det samme til middag «dag 2» som «dag 1», er det like viktig å kunne komme med enda et alternativ – En veldig god sopprisotto sammen med kyllingkjøttbollene. Dette gjelder selvfølgelig om du har noe igjen av kyllingkjøttbollene fra dagen i forveien. Risottoen er god som den er, så det er jo ikke krise (for noen) om den blir uten kjøtt.

Jeg opplever alltid at jeg må bruke mye mer vann til risottoen enn det som står på pakken. Det kan selvfølgelig skyldes at jeg koker den mer eller noe i den retning. Oppskriften nedenfor er sånn vi liker den.

Sopprisottoen til kyllingkjøttbollene er laget av

  • 50 g stangselleri i små biter
  • 4 stk aromasopp i små biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 dl risottoris
  • 6,5 dl vann (dette er mer enn det som står på pakken jeg brukte)
  • 1 buljong (jeg brukte fond «beef» fra Knorr)
  • 50 g revet parmesan + litt til toppen ved servering
  • erter til toppen

Skjær stangselleri og aromasopp i småbiter. Stek dette i litt olivenolje i noen minutter. Ha så i risottorisen og stek dette et par minutter. Vannet has i litt og litt. Det skal kokes inn før du har i mere vann.

Rør inn parmesan når risottoen er ferdigkokt. Smak deg fram med ev. salt og pepper.

Vi spiste dette med erter og parmesan.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk