Laks med ovnsbakt potetmos og salat

Laks med ovnsbakt potetmos og salat – en morsom måte å servere potetmos på om man skulle få lyst til det.

Jeg lagde potetmos som jeg pleier, og så tilsatte jeg 1 eggplomme. Det er altså poteter 500 g uten skall, H-melk, smør og en eggeplomme i denne mosen. Jeg smakte den til med salt etter å ha fått ønsket konsistens.

Potetmosen ble fordelt med skje på et bakepapirkledd stekebrett, og stekt på 200 grader i 20 minutter. Den fikk aldri farge på toppen, så på bildet er det undersiden av mosen du ser.
Om du ønsker å bruke en sprøytepose med tipp som gir mønster på disse, bør du lage mosen uten klumper.

Salaten var enkel og grønn med en dressing laget av

  • 100 g creme fraiche
  • dijon sennep – smak deg fram
  • kapers ca. 1 toppet ss
  • 1 agurk i små biter
  • 1 liten fennikel som jeg finhakket

Bland først creme fraiche og sennep. Smak deg fram med sennepen. Deretter blandet jeg dette med resten av ingrediensene.

Jeg hadde ikke så mye grønt til pynt, så småbiter av agurk fikk gjøre samme nytten. Man tar det man har.

Om du skulle få laks eller potetmos til overs, kan du f.eks. lage denne gode middagen med smørstekt spinat og kapers neste dag.
Eller om du bare skulle få laks til overs, er denne fiskesuppa å anbefale.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk