Vi hadde gjester på middag her en lørdag, og til forrett lagde jeg en varmende ingefær- og chilisuppe.
Denne suppa er laget ut fra ingefær- og kyllingsuppa jeg har på min andre matblogg; Mat for 2.
Suppa fikk terningkast 6 av samtlige gjester, og jeg må selv innrømme at den frister til nok en gjentakelse.
Dette blir 12 dl suppe som igjen ble 1,5 dl pr. person til forrett.
- 4 finhakket sjalottløk
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 20 g frisk finhakket ingefær
- 2 røde finhakkede chilipepper med frø (2 små)
- Smør til steking av ovenfornevnte
- 1 potte frisk koriander (spar litt til pynt ved servering)
- 1 flaske ingefærøl, 3,3 dl, med alkohol (jeg brukte Ginger Joe)
- 3 dl hvitvin
- 1 pk kyllingfond
- 4 dl kremfløte
- ca. 2 dl vann
- Maizena for tykkere konsistens – prøv deg fram
- 1 – 2 gulrøtter i små biter
- 1 eple i små biter
- 1 -2 pakker sprøstekt bacon (jeg brukte 2 pk)
Finhakk, sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili – gjerne med stavmikser. Stek dette i smør i noen få minutter.
Tilsett hakket koriander og ingefærøl. La dette koke i ca. 5 minutter, til mengden reduseres litt. Tilsett hvitvin og kok dette i 5 – 10 minutter. Deretter has fløten, kyllingfond og vannet i suppen. Kok i 10 minutter til.
Konsistensen/tykkelsen på suppa justeres med maizena. Kok i 5 minutter etter å ha tilsatt maizena.
Skjær gulrøtter i små biter. Kok opp vann og la bitene trekke noen minutter. De skal ikke bli for møre.
Eplebitene ble stekt i litt smør.
Jeg valgte å gjøre det på denne måten for å kunne legge bitene midt i suppa (i suppebollen) rett før servering.
Om du heller ønsker å ha gulrøtter og eplebiter i suppa mot slutten av koketiden, gjør du det.
Jeg valgte å ikke bruke stavmikser for å lage fløyelsmyk suppe, men ville heller ha biter i suppa. Dette gjør du som du vil med.
Serveres med sprøstekt bacon og litt frisk koriander på toppen.