Laks med potetmos og smørstekt spinat og kapers – den nye fredagsmiddagen når man er alene. Dette er en av de mest populære innleggene, og så god som den er, er ikke det så rart.
Det er ikke alltid like lett å finne på noe nytt å lage, og i hvert fall ikke når man har litt tungt for å komme i gang etter en ganske så lat ferie, men plutselig så jeg det for meg og fredagstacoen måtte vike for laksen.
Jeg lagde potetmos av
- 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
- 1 ss smør
- litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
- gressløk
- smakes til med salt
Kok potetene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Rør inn gressløk og smak til med salt.
Laksen ble stekt som vi liker den
- …litt rå inni
Spinat og kapers
- 120 g frisk spinat
- 20 g kapers
- 1 ss smør
Alt stekes til spinaten er redusert i størrelse.
Serveres med agurk, ristede pinjekjerner og litt mer gressløk.