Fiskesuppe er for oss en like god fredagsmiddag som fredagstacoen, og når gutta ikke er hjemme tillater vi oss å bytte ut den faste middagen. Denne suppa ble spist med luftige småbrød og godt smør til.
Fiskesuppe nok til 4 porsjoner ble laget av
- 5 fedd finhakket hvitløk
- 1 finhakket gul løk (160 g)
- 1 finhakket fennikel (120 g)
- 3 ss smør
- 1 dl hvitvin
- 5 dl vann
- 2 stk fiskebuljongterninger
- 2 dl fløte
- 1 boks creme fraiche
- 1 ss maizena utrørt i litt vann om du ønsker tykkere suppe
- 100 g frosne erter (kan godt være tinet)
- 400 g laks i biter
- Avocado i biter – ønsket mengde
- Gressløk
- Ev. fetaost i terninger
Jeg finhakket hvitløk, gul løk og fennikel med stavmikseren. Deretter stekte jeg dette noen minutter i smør til det ble blankt og mykere. Deretter hadde jeg dette i en kjele sammen med hvitvin, vann, fiskebuljong, fløte og creme fraiche. Jeg lot dette koke i 10 minutter før jeg hadde i erter. Deretter lot jeg dette koke i 5 minutter.
Mens suppa kokte, stekte jeg laksen og avocadoen hver for seg. Avocadoen trenger litt smør/olje i stekepanna.