Fiskesuppe

Fiskesuppe er for oss en like god fredagsmiddag som fredagstacoen, og når gutta ikke er hjemme tillater vi oss å bytte ut den faste middagen. Denne suppa ble spist med luftige småbrød og godt smør til.

Fiskesuppe nok til 4 porsjoner ble laget av

  • 5 fedd finhakket hvitløk
  • 1 finhakket gul løk (160 g)
  • 1 finhakket fennikel (120 g)
  • 3 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl vann
  • 2 stk fiskebuljongterninger
  • 2 dl fløte
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 ss maizena utrørt i litt vann om du ønsker tykkere suppe
  • 100 g frosne erter (kan godt være tinet)
  • 400 g laks i biter
  • Avocado i biter – ønsket mengde
  • Gressløk
  • Ev. fetaost i terninger

Jeg finhakket hvitløk, gul løk og fennikel med stavmikseren. Deretter stekte jeg dette noen minutter i smør til det ble blankt og mykere. Deretter hadde jeg dette i en kjele sammen med hvitvin, vann, fiskebuljong, fløte og creme fraiche. Jeg lot dette koke i 10 minutter før jeg hadde i erter. Deretter lot jeg dette koke i 5 minutter.

Mens suppa kokte, stekte jeg laksen og avocadoen hver for seg. Avocadoen trenger litt smør/olje i stekepanna.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk