Kremet og smakfull pastasaus med squash, stangselleri og kapers – dette ble en skikkelig god helgepasta. Jeg sier helgepasta fordi jeg har brukt hvitvin i sausen, og i og med at jeg ikke brukte alt i sausen, fikk kokken og selskapet også litt i glasset. Sånt blir det glade mennesker her hjemme og ingen klagde på det.
Kremet og smakfull pastasaus er laget av
- 2 stangselleri
- 2 fedd hvitløk
- 1 squash – du bestemmer størrelsen og mengden
- litt smør
- 1 neve frisk basilikum
- 100 g parmesen
- 1 ts maizena
- 1 dl fløte
- 1 dl hvitvin (jeg brukte Soave)
- 2 ss kapers (bruk ønsket mengde)
Skjær stangsellerig og squash i biter – ønsket størrelse. Finhakk hvitløken.
Ha alt i en stekepanne og fres litt i litt smør.
Ha resten av ingrediensene oppi etter noen minutter og la koke til du er fornøyd med smak og konsistens. Før du ev. smaker til med salt… Husk at kapers er salte.
Du trenger også ønsket pasta og mengde og ev. kjøtt.
Vi toppet den med litt sprøstekt bacon.