Pastasaus som varmer litt… hvor mye den skal varme, regulerer du med hvor mye chili du bruker.
Denne sausen er lettlaget og smaker mye. Jeg renset en grillet kylling og hadde bitene i sausen. Er kyllingen kald når du har den i, kan det hende sausen må varmes mer før servering. Enkelt og greit.
Pastasaus som varmer litt, er laget av
- 6 grønne oliven
- 50 g soltørkede tomater (i olje)
- 1 flaske Passata (400 g – jeg brukte den fra Mutti)
- 1 rød chili med frø (min var 14 g uten stilken)
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ss creme fraiche
- smak til med salt
Kjør oliven, soltørkede tomater, chili og hvitløk til pure med stavmikseren. Det blir litt enklere om du også har oppi litt av vannet eller Passata.
Fres dette i litt smør/olje noen minutter og ha oppi resten av ingrediensene. La koke litt, ha oppi kyllingen og server med den pastaen du måtte ønske, salat, litt mer creme fraiche og brød.
Liker du «varme» på tallerkenen, kan jeg også anbefale denne smakfulle og varmende tomatsuppen.