Karamell i Wienerbrødsvinger

Nå i disse nyttårsforsettdager, er kanskje ikke denne kjempegode wienerbrød-karamell-i-svingene (ikke så lett å finne på navn på denne) det første jeg burde friste med på bloggen… 🙂

Jeg har lagd wienerbrøddeig som jeg har snurret med karamell inni. Dette ble en kjempegod kombinasjon; sprøtt, søtt og litt salt. Jeg kan tenke meg disse slår an som kanelsnurrer også, og det kan lett ordnes bare ved å ha litt kanel i karamellen.

Jeg elsker hobbyen min, når eksperimentene mine resulterer i slike smakfulle tilfeller som disse. Oioioi!

Til ca. 20 stk. Karamell i Wienerbrødsvinger (størrelse som avbildet) brukte jeg

Oppskrift Wienerbrøddeig

 • 500 g mel
 • 1 ts salt
 • 50 g brunt sukker
 • 50 g fersk gjær
 • 2 dl kald melk
 • 2 egg
 • ca. 100 g mel til utelting og innkjevling av smør
 • 300 g smør romtemperert

Mel, salt og brunt sukker ble blandet. Gjæren ble rørt ut i den kalde melken. Deretter ble «gjærmelk» og egg blandet i det tørre.

Når deigen var ferdig, eltet jeg den (med en gang) med litt mel. Setter deigen seg fast, bruk litt til. Kjevle deigen ut, dekk halvparten med smør og brett deigen sammen noen ganger. Jeg gjorde dette tre ganger; kjevle, dekke halvparten med smør og brette sammen. Jeg brukte dermed 100 g smør pr. runde. Et tips er å bruke ostehøvelen til smøret.

Dekk brettet deig med plastfolie og sett kaldt mens du lager karamellen. Dette er nok til de 20 ovenfornevnte stk., så lager du flere, kan det hende du trenger mer. Ønsker du å servere dem med ekstra karamell, må du også lage mer.

Oppskrift karamell

 • 150 g smør
 • 100 g brunt sukker
 • 0,5 dl kremfløte

Ha alt i en liten stekepanne og la det smelte sammen. Rør litt og la det putre i ca. 5 minutter. Sett kaldt. Jo kaldere karamellen er, jo mindre renner ut når du skal snurre dem sammen.

Karamellen kan lages med litt rom i, da med litt mer voksen smak.

Når karamellen er avkjølt; del deigen i to, kjevle den ut og smør på halvparten av karamellen. Del deigen i strimler (se bilde nedenfor), og rull sammen. Snurrene ble stekt i muffinsformer midt i ovnen på 200 grader i 17 minutter. Steker du i former, holder karamellen seg på plass.

Karamell i Wienerbrødsvinger

Karamell i Wienerbrødsvinger

Karamell i Wienerbrødsvinger

Karamellsnurr

Wienerbrøddeig

Wienerbrøddeig

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?