Hvitløksbrød

Disse hvitløksbrødene lagde jeg til tomatsuppen jeg hadde til middag i min ensomhet her om dagen.

Hvitløksbrødene er ikke overfylte med hvitløk. Dette ble jo for mange hvitløksbrød for en person, så jeg la resten av hvitløksbrødene i fryseren.

8 store, 10 middels eller 12 litt mindre hvitløksbrød, brukte jeg

  • 400 g mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør
  • 30 g finhakket hvitløk
  • 1/2 potte finhakket gressløk

Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha så i smøret og til slutt finhakket hvitløk og gressløk. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 5 minutter.

Hev deigen i 60 minutter. Del den deretter i 8 deler og etterhev i en time. For et mer rustikt inntrykk, valgte jeg å ikke pensle brødene med egg.

Hvitløksbrødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter. Alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk