Disse hvitløksbrødene lagde jeg til tomatsuppen jeg hadde til middag i min ensomhet her om dagen.
Brødene er ikke overfylte med hvitløk.
Oppskrift
8 store, 10 middels eller 12 litt mindre hvitløksbrød, brukte jeg
- 400 g mel
- 1/2 pk tørrgjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 egg
- 30 g romtemperert smør
- 30 g finhakket hvitløk
- 1/2 potte finhakket gressløk
Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha så i smøret og til slutt finhakket hvitløk og gressløk. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 5 minutter.
Deigen hevet i 30 minutter. Deretter delte jeg deigen i 8 deler og disse ble forsiktig eltet i litt mel, før de ble lagt i store muffinsformer for etterheving i 15 minutter. For et mer rustikt inntrykk, valgte jeg å ikke pensle brødene med egg.
Brødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter.