Hvitløksbrød

 

Disse hvitløksbrødene lagde jeg til tomatsuppen jeg hadde til middag i min ensomhet her om dagen.

Brødene er ikke overfylte med hvitløk.

 

Oppskrift

8 store, 10 middels eller 12 litt mindre hvitløksbrød, brukte jeg

  • 400 g mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør
  • 30 g finhakket hvitløk
  • 1/2 potte finhakket gressløk

Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha så i smøret og til slutt finhakket hvitløk og gressløk. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 5 minutter.

Deigen hevet i 30 minutter. Deretter delte jeg deigen i 8 deler og disse ble forsiktig eltet i litt mel, før de ble lagt i store muffinsformer for etterheving i 15 minutter. For et mer rustikt inntrykk, valgte jeg å ikke pensle brødene med egg.

Brødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter.

 

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?