Gulrotkake og andre kaker for den saks skyld, trenger ikke se lik ut hver gang du serverer den.
Kakene kan være hverdagslige (hvis jeg kan kalle en kake det), festpyntet eller du kan lage en «temakake».
Jeg har servert gulrotkake i forskjellige former og farger i alt fra langpanne, festpyntet, til en som er lagd som en gulrot. Jeg har også eksperimenter litt mer med gulrot i kaker og bakt forskjellige muffins og cookies. Nedenfor ser du bilder av de forskjellige.
Kaken ligger i sjokoladejord. Det var faktisk noen som lurte på om det var ekte jord. Idéen om sjokoladejord fikk jeg etter å ha sett på et av programmene med mesterkokken Heston.
Litt flat, men det lar seg nok perfeksjonere hvis jeg skal lage den en annen gang. Til denne brukte jeg 5 ganger oppskriften til Gulrotkake – liten langpanne. Neste gang må jeg gange med mer enn 5 🙂 Marsipanen var tung å kjevle ut, så mannen i huset måtte ta over etterhvert. Til denne kaken gikk det med 1,25 kg marsipan.
Festpyntet kake i to etasjer. Kaken er pyntet med tre friske og godt utsprungne roser. Stilkene ble surret godt inn me plastfolie før jeg stakk rosene nedi kaken.
Gulrotkake pyntet med hvit sjokolade og overstrødd med hvite sukkerkuler i forskjellige størrelser. Kaken er lagd i forbindelse med en konfirmasjon.
Alle kakene ovenfor er lagd av samme røre. Man kan også eksperimentere litt, som jeg har gjort. Se nedenfor 🙂