Det skulle vise seg at denne muffinsen med gulrot og eple ville være vanskelig å få til. Jeg har bakt flere runder med endringer og justeringer, og det var like før jeg ga opp. Det var veldig viktig å få den ordentlig til, for denne skulle være en av smaksprøvene jeg skulle dele ut på Smakfull bylørdag i Lillestrøm (les om dette her).
Fredagen før, klarte jeg å få den til slik at jeg ble fornøyd. Hurra!
Denne oppskriften får du ca 150 små minimuffins av. Har du ikke planer om å bake så mange, er det jo bare å dele på antall muffins du ønsker, og sette i gang. Jeg måte opp mengde røre i den lille mot en vanlig størrelse, og det går ca. 2,5 små i en vanlig; denne røren burde altså gi ca. 60 vanlige muffins.
Jeg brukte
- 6 egg
- 4,5 dl sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- 3 ts natron
- 9 dl hvetemel
- 250 gr smeltet smør
- 400 gr revet gulrot med stavmikseren
- 400 gr revet eple (pink lady) med stavmikseren
Visp egg, sukker og vaniljesukker godt, til det blir luftig. Jeg pisket dette mens jeg «rev» gulrot og eple med stavmikseren.
Tilsett det tørre (kanel, bakepulver, mel og natron) om hverandre med det smeltede smøret. Ha til slutt i revet gulrot og eple.
Minimuffinsene ble stekt i ovnen (litt over midten) på 200 grader i 12 minutter.
Pynt med ostekremen som du finner oppskrift på her.