Godt nytt år!

Selv om det var noen lyspunkter i fjor, var det allikevel godt å sette punktum for 2021 og å kunne ønske 2022 velkommen. Godt nytt år!

Med lovnader (hørte det på radioen her om dagen) om at pandemien er over til sommeren, og at vi igjen kan reise og nyte opplevelser av hjertens lyst og ikke lenger fengsles av pandemiens tunge og mørke skyer, må jo 2022 bli et godt nytt år!

I 2021 kunne Idéfull feire 10 år med inspirasjon, og selv om vår nyttårsmiddag kanskje ikke frister til gjentakelse (les litt lenger ned), håper jeg du også finner veien inn på siden min i 2022.

Nedenfor kan du lese litt mer om hva som skjer hos oss i 2022.

Nytt hus

For vår del blir 2022 et godt år på flere måter. Vi kjøpte nytt hus på slutten av 2021, og i midten av januar 2022 flytter vi fra Skedsmokorset til Rælingen. Dette gleder vi oss veldig til.
Jeg tar med meg hobbyen min videre, og jeg kan nesten ikke vente til jeg kan pakke opp pappeskene mine for å lage nye fristelser og inspirasjoner på mitt nye kjøkken.
Dere har kanskje lagt merke til at det har vært litt stille fra min side i det siste, og det skyldes at livet vårt er litt på vent om dagen. Huset vi bor i nå skal selges, og fordi det skal være visningsklart, er halve huset sendt på lager så lenge.

merKake

Jeg har fått mange forespørsler om jeg kan bake kaker på bestilling. Fordi jeg ikke har hatt fasilitetene til dette før, har jeg alltid takket nei, men nå vil jeg få muligheten til en slik utfoldelse i det nye huset vårt, og dermed blir «merKake» hos Idéfull etterhvert klar for kakebaking for deg.

Hvem vil ha merKake?

Logo laget av meg – Tove Holter

Ny jobb?

Jeg sa opp fulltidsjobben min høsten 2021, og er klar for nye og positive opplevelser i 2022. Kontakt meg gjerne om du skulle ville ha meg med på laget.

På kaffekoppen min står det:
Tove betyr tøff!
Tove er tøffere enn toget. Hun går på med bøyd nakke, rett frem og viker ikke unna for noe. En typisk karrierekvinne vil mange si, men Tove har ikke alltid ambisjoner om å nå toppen. Hun vil heller ha en interessant jobb hun trives med. Og Tove får det som regel som hun vil!

Legger jeg til – Tove bretter heller opp ermene enn å slå ut med armene, har du en liten smakebit av hva du får om du velger å ansette meg.

Hva står det på din kaffekopp?

Siste Nyttårsaften i huset på Skedsmokorset

Planen vår var å feire nytt år med gamle venner, men dessverre var det noen av dem som endte opp med Korona. Vi (Lars og jeg) bestemte oss derfor for å feire en siste gang i huset på Skedsmokorset. Det ble en kveld med «Mat for 2».

Planlagt meny bestod av spekemattallerken og ost til forrett. Til hovedrett skulle vi kose oss med reinsdyrfilet, ovnsbakte poteter, bernaise og salat, og til dessert skulle vi ha små ostekakevannbakkels (vannbakkels fylte med ostekrem og bringebærsyltetøy uten frø).

Fordi jeg hadde ansvaret for desserten til den opprinnelige middagen, og jeg ikke hadde laget det før, øvde jeg på dette i romjula. Med et godt resultat på mannens bursdag, var jeg sikker på at jeg skulle ha kontroll på disse også på nyttårsaften. Planen var å servere tre forskjellige varianter – en med smaken av ostekake, en med sjokoladekrem (Nugatti) og en med brunostkrem og jordbær.

Det ble med menyen som med mye annet i livet – det er ikke alltid det går som planlagt…

I vår iver etter å kose oss, glemte vi både grissini og oliven til forretten. 
Mens forretten ble inntatt, stod potetene i ovnen. Noen (meg) hadde ikke full kontroll på kjøkkenet, og i stedet for ovnsstekte poteter ble det poteter av den ovnssvidde varianten. 

Godt stekte poteter vippet ikke oss av pinnen, og mens mannen stekte reinsdyrfileten tok jeg meg av sausen som var av den ferdige typen fra Jakobs. Formen for oppvarming falt på mikroen. Bruksanvisningen for tilberedning ble fulgt, og overraskelsen var stor da jeg ble møtt av sprengt bernaisesaus da jeg åpnet døren på mikroen. 

Hvordan det gikk med reinsdyrfileten som mannen hadde ansvaret for?
Den ble perfekt!

Vannbakkelsene ble heller ikke av den vellykkede varianten, og jeg hadde allerede gitt dem litt opp da jeg fylte dem med ostekremen. Vannbakkelsene ble fylt til randen med krem, og da jeg innså at det bare ville bli gris om jeg skulle prøve å få syltetøyet inn hvor det ikke var plass, gikk jeg heller for syltetøytopping. Smaken var det ikke noe galt med, men konsistensen på vannbakkelsene var ikke bra. 

Vi hadde et lite glass med hjemmelaget eggelikør til vannbakkelsene. På bildet ser du at de ligger på en seng av stekt hvit sjokolade. Den var laget i forveien for at den skulle brukes til vannbakkelsene med brunostkrem og jordbær.

For å si det sånn, det ble en minnerik siste Nyttårsaften her i huset.

Mat for 2
Fornøyde folk ønsker godt nytt år!
Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?