Selv om jobbsøknader ikke er de enkleste å skrive, har jeg funnet min egen måte å løse den oppgaven på. Jeg skriver fortsatt jobbsøknader tilpasset stillingsannonsen, men når det av og til passer seg å sende disse to variantene du finner nedenfor, benytter jeg anledningen og koser meg mens de skrives.
Den ene jobbsøknaden fikk jeg veldig god tilbakemelding for fra et kreativt byrå hvor jeg søkte stilling som innholdsprodusent, og den andre har jeg delt i sosiale medier. Det som er så fint med sosiale medier i dette tilfellet, er at jobbsøknaden blir delt videre av mitt snille og gode nettverk.
Arbeidsledig – jobbsøker – mellom to jobber
Noen opplever det å være arbeidsledig som vanskelig å snakke om, men for min del er det bedre å snakke om det, og å bruke situasjonen jeg er i, til å lære meg nye ting. Et eksempel på det er å vente tålmodig på svar etter at søknaden er sendt.
Noen arbeidsgivere er raske med tilbakemeldingen sin, mens andre igjen lar være å svare til de skal rydde opp i innboksen sin. Det skjer som regel når sommerferien eller jula nærmer seg. Skjerp dere!
Jeg vet at det er flere enn meg i samme båt, og legger derfor ut disse to eksemplene på hvordan du kan skrive en jobbsøknad på en litt annerledes måte.
Oppsummert
Jeg kunne helt sikkert ha skrevet en lang avhandling om hvordan det er å være jobbsøker i en alder av 50 år, hvor jeg har fått tilbakemeldinger som «Du er for gammel» og «Du er for tung»… (For tung = for mye erfaring), men lar det være med denne oppsummeringen: Kreativ dame med bred erfaring som lett setter seg inn i nye programmer/nye situasjoner, søker fleksibel arbeidsgiver som får sine ansatte til å gløde for jobben, kolleger og kunder.