I anlednig Matbloggsentralen og Tines utfordring – Yoghurt og jul, har jeg satt sammen denne kombinasjonen. I tillegg til det jeg har lagd nå, kan du ha i kanskje ha i pepperkaker, sjokoladebiter og toppe med jordbærsaus, og ønsker du en søtere versjon, smaker du deg til med litt sukker; det skal ikke så mye til før du har din egen favoritt.
Oppskrift
Til to julete yoghurt naturell brukte jeg
- 300 g Tine yoghurt naturell eller vaniljeyoghurt (som ble 160 g etter avrenning)
- frø fra 1/4 vaniljestang (kan droppes hvis du bruker vaniljeyoghurt)
- 15 g hakkede skåldede mandler + litt ekstra til toppen
- litt lakrispulver (kan også bruke lakrissirup)
- 9 jordbær (4 i hver skål + 1/2 på toppen)
Femgangsmåte
La yoghurten renne av i ca. 30 minutter. Ha det i et kaffefilter som igjen står i en sil over en bolle. Da renner mye av væsken av, og yoghurten får en tykkere konsistens.
Kok opp vann og ha i mandlene, da er det lett å få av skallet. La de bare være oppi det kokende vannet ca. 1/2 minutt.
Rør vaniljefrøene inn i den avrente yoghurten. Dette kan gjøres dagen før, slik at vaniljesmaken setter seg.
Rett før servering; Hakk mandlene og rør inn i yoghurten. Del jordbærene i 4 og rør inn. Topp med en halv jordbær, mandler og lakrispulver.
Det føltes litt som om vi spiste riskrem.