I bladet Matglede nr. 4, står det om fruktig julesnadder, og jeg lot meg friste av artikkelen om druer med sjokoladetrekk.
Til dette litt sunnere julegodteriet trenger du
- druer
- tannpirkere uten smak (likt antall som druer)
- sjokolade til dypping (jeg brukte 70% og hvit sjokolade)
- pynt
Vask og tørk druene. Stikk inn tannpirkeren hvor stilken har vært, og sett i fryseren. Lager du mange nok, kan du ha de stående i fryseren og ta opp ved behov. Bare sørg for å ha sjokolade i hus; Med druer med tannpirkere i i fryseren, og sjokolade i skuff eller skap, kommer du langt hvis du skulle få overraskende julebesøk.
Fremgangsmåte
Ta fram et bakepapirkledd stekebrett. Smelt sjokoladen og dypp frosne druer i den. Sjokolade stivner på 1-2-3. Når sjokoladen har stivnet, legger du druen på stekebrettet. Pynt med det du måtte ønske. I artikkelen brukte de bladgull og salt. Jeg hadde rødt glitter og lakrispulver.
Etter 30 minutter har druene tint nok til å kunne nytes.
Jeg valgte å prøve både 70% sjokolade og hvit sjokolade. I tillegg blandet jeg dem og fikk fin effekt. Druene som var dyppet i sjokoladeblandingen, valgte jeg å ikke ha noe strø på.