Druer med sjokoladetrekk – litt sunnere julekos

I bladet Matglede nr. 4, står det om fruktig julesnadder, og jeg lot meg friste av artikkelen om druer med sjokoladetrekk.

Til dette litt sunnere julegodteriet trenger du

  • druer
  • tannpirkere uten smak (likt antall som druer)
  • sjokolade til dypping (jeg brukte 70% og hvit sjokolade)
  • pynt

Vask og tørk druene. Stikk inn tannpirkeren hvor stilken har vært, og sett i fryseren. Lager du mange nok, kan du ha de stående i fryseren og ta opp ved behov. Bare sørg for å ha sjokolade i hus; Med druer med tannpirkere i i fryseren, og sjokolade i skuff eller skap, kommer du langt hvis du skulle få overraskende julebesøk.

Fremgangsmåte

Ta fram et bakepapirkledd stekebrett. Smelt sjokoladen og dypp frosne druer i den. Sjokolade stivner på 1-2-3. Når sjokoladen har stivnet, legger du druen på stekebrettet. Pynt med det du måtte ønske. I artikkelen brukte de bladgull og salt. Jeg hadde rødt glitter og lakrispulver.

Etter 30 minutter har druene tint nok til å kunne nytes.

Jeg valgte å prøve både 70% sjokolade og hvit sjokolade. I tillegg blandet jeg dem og fikk fin effekt. Druene som var dyppet i sjokoladeblandingen, valgte jeg å ikke ha noe strø på.

Druer med sjokoladetrekk

Druer med sjokoladetrekk

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk