Hjemmelaget potetlefse

Hjemmelaget potetlefse er ikke så vanskelig å lage som jeg trodde. Ja, jeg har vært på lefsekurs, og nei, jeg hadde ikke turt å prøve meg fram uten oppskrift uten dette kurset. Men, når jeg nå først har gjort det, kan jeg godt si at det ikke var så vanskelig allikevel, selv om det for meg, er størrelsen det kommer an på. Jo mindre lefse, jo enklere var den å lage. Jeg synes større lefser var vanskeligere å lage.

Lefsene lagde jeg til utfordringen jeg fikk av MENY-lauget.

 

Oppskriften til 9 små lefser med en bølgete og ujevn omkrets på ca 15 cm (maks), stekt i  en stekepanne

  • 500 g kokte poteter (Ringerikspotet)
  • 7 g salt
  • 0,5 dl rapsolje
  • 100 g mel (Kvelde Mølle steinmalt økologisk hvetemel) + mel til utbaking

 

Fremgangsmåte

Potetene ble skrelt og most. Hadde jeg hatt kvern på kjøkkenmaskinen, hadde jeg brukt den. På lefsekurset ble vi anbefalt å bruke poteten Beate, men denne hadde jeg ikke, bare Ringerikspotet.

Etter å ha most etter beste evne (fortsatt små klumper i den), hadde jeg den i kjøkkenmaskinen sammen med saltet og eltet den i ca. 10 minutter. Deretter tilsatte jeg olje og mel, og eltet den i 5 minutter til. «Deigen» ble så delt i biter i ønsket størrelse, og eltet godt med mel. Når jeg kjevlet de ut, brukte jeg også mel. Løft forsiktig over til stekepannen (eller takken om du har det), og stek på begge sider.

Foruten mel til utbaking, var potet og salt alt vi brukte i lefsene på kurset, derfor hadde jeg lyst til å prøve dette nå også. Det gikk ikke så bra nå, derfor tilsatte jeg litt og litt olje og litt og litt mel, før jeg ble fornøyd med konsistensen.

 

Noen ble litt større enn andre, og noen ble mer ujevne enn andre, men det gjør ingenting for da ser man at det er hjemmelaget. Disse ble, etter vår smak, veldig gode 🙂

Hjemmelaget potetlefse

Hjemmelaget potetlefse

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk