Denne suppa startet som en gresskarsuppe i planleggingsfasen. Ønsket var å få til en gresskarsuppe, men jeg hadde nok kjøpt feil gresskar til dette formålet. Suppen endte opp som en sterk, varmende og smakfull suppe, noe som passer perfekt nå som høstmørket begynner å falle på.
Suppen ble lagd dagen etter at vi hadde TacoBurger, noe som passet perfekt med tanke på brødet til suppen, for jeg lagde ekstra brød dagen før. Maisbrød med godt smør dyppet i denne suppen… den følelsen…
Oppskriften på maisbrødet finner du her.
Til ca. 1,5 liter tykk suppe brukte jeg
- 150 g finhakket løk
- 25 g finhakket hvitløk
- 150 g gulrot i små biter
- 60 g selleri i små biter
- 20 g rød chilipepper i biter (uten frø)
- 120 g eple i små biter
- 100 g rødbete i små biter
- 150 g gresskar i små biter
- 8 dl vann
- 1 dl fløte
- 5 ss olivenolje
- 3 ss kyllingfond
- 1 ts karri
- smak til med salt
Alt hakkes og skjæres i små biter og has i en kjele. Suppen kokte i en time, og da brukte jeg stavmikseren på den. Jeg moste ikke alt, dette for å få litt å tygge på.
Suppen ble staset opp med fetaost og persille.
Spises med maisbrød.
Små biter = kortere koketid.
Her er gresskaret jeg kjøpte inn. Neste gang jeg har planer om en gresskarsuppe, blir det med et oransje gresskar.