Lime- og persillepoteter

Lime- og persillepoteter – Kjempegode poteter som like godt kunne vært hovedretten i stedet for tilbehøret.

Disse potetene spiste vi forrige helg, og det var ikke siste gangen de står på bordet her i huset. Dette var godt. Jeg innbilte meg at det ville bli godt, men jeg overrasket meg selv med disse herlighetene. En porsjon bare med disse? Ja takk 🙂

Om du lurer… ja, de er litt syrlige, men det justeres med sukker og salt. Søtt, salt og syrlig.

Til disse gode lime- og persillepotetene brukte jeg

  • 1 pk persillepoteter
  • 1/2 gul løk i biter
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 stor ss smør
  • hakket persille (3 kvister/stilker)
  • saften fra 1 lime
  • 1 ss sukker
  • smak til med salt

Perlepotetene ble kokt i ca. 15 minutter og deretter stekt i smøret sammen med alt nevnt ovenfor, foruten saltet som jeg var forsiktig med til å begynne med. Stekes på middels varme under jevnlig snuing til mye av væsken har fordampet.

Toppes med litt frisk persille. Serveres som tilbehør eller spises uten noe ved siden av. Gjerne med litt Creme Fraiche til 🙂
Jeg sier det igjen… Dette var godt.

Kan også lages av kokte potetrester. Skjær poteter i biter og gjør som nevnt ovenfor.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk