Varm sjokolade lages i forskjellige varianter og smaker. Det er ikke lenger bare pulver som gjelder. Før ferdigposene kom, klarte jeg aldri å lage kakao eller varm sjokolade om du vil, uten å svi melka. Det var derfor en velsignelse når disse ferdigposene kom. Men, det er like enkelt å koke opp melk og smelte sjokolade i den varme melken. Spennende kan det også bli ved å tilsette diverse smaker etter eget ønske.
Da jeg er glad i chili, valgte jeg å ha i dette.
Oppskrift
Start med sjokoladesausen
- 0,5 dl kremfløte
- 25 g sjokolade 70%
Her er det litt vanskelig å lage lite nok til en porsjon… Kok opp fløten og rør inn sjokoladen. La den avkjøle litt. Bruker du ikke opp alt, kan restene f.eks. brukes på iskrem ved en senere anledning.
Pisk deretter kremen
- Så mye øynene ønsker og magen klarer av stivpisket kremfløte med sukker
Til en porsjon god og litt sterk og varm sjokolade toppet med en søt og deilig krem brukte jeg
- 2 dl skummet melk
- 6 g finhakket chilipepper uten frø
- 50 g sjokolade 70%
Melken ble kokt opp med finhakket chili. Deretter tok jeg kjelen til side og rørte inn sjokoladen. Den varme sjokoladen ble toppet med søt krem og sjokoladesaus. Gjett hvem som satt igjen med en gedigen krembart etter å ha kost seg med denne.