Fikk du ikke nok vafler på vaffeldagen, kan jeg kanskje friste med disse gode vaffelkakene til helgen.
Alle i denne familien er veldig glade i vafler, og da er en vaffeldag en velkommen unnskyldning til å kunne spise vafler til middag. Ikke for det, vi hadde nok klart det uten en vaffelens dag også…
Når jeg hadde i nordnorsk lettrømme, kan jeg da kalle disse for nordnorske eplevafler?
Det ble altså kake i form av vaffel til middag på onsdag, og da ble det 12 eplevafler lagd av
- 5 egg
- 50 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g nordnorsk lettrømme
- 100 g smeltet smør
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g revet eple (jeg brukte Pink Lady)
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt og luftig før jeg tilsatte rømme og smeltet smør. Deretter pisket jeg inn mel og bakepulver før jeg til slutt rørte inn revet eple.
Stekes og nytes.
Har man litt kanel i og serverer dem varme med sukker på og is eller stivpisket krem til, kan disse kanskje bli noen kjempegode eplekakevafler.