Ostekake med brownies

Etter et vellykket resultat med Brownie og ostekake, hadde jeg lyst til å prøve en omvendt kake med mer ostekake og mindre brownie. Denne bakte jeg til mine kolleger når jeg hadde bursdag på tirsdag. Etter tilbakemeldingene å dømme, var dette en kake som falt i smak. Det vil si, når de hadde fått den på tallerkenen… Jeg bakte kaken i en bake it easy form, og da ble browniesen sittende ganske godt fast i kakefatet. Det ble derfor en utfordring å få skjært et pent kakestykke.

Men, når jeg kom hjem, varmet jeg en stor kniv og fikk til et ganske så pent kakestykke av det lille som var igjen av kaken.

Kaken ble altså lagd i en 22 cm springform og den ble lagd av

Ostekake som bestod av

  • 3 egg
  • 100 g brunt sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 400 g romtemperert Philadelphia

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett romtemperert Philadelphia. Pisk godt.

Brownies som bestod av

  • 150 g brunt sukker
  • 90 g smeltet smør
  • 2 plater (200 g) 70% sjokolade
  • 2 egg
  • 1 dl mel
  • Du trenger også 100 g ferske blåbær som skal legges inni kaka

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen. Ha deretter sjokoladesmøret i sukkeret og pisk godt. Pisk så inn ett og ett egg før du har i melet til slutt. Blandes godt.

Jeg brukte 300 g av browniesrøren i bunnen av formen. Anbefaler å bruke en bakepapirkledd form (ikke bake-it-easy) eller hvis du velger å bruke lik form som meg, kan det kanskje være lurt å ha kakao i bunnen før du har oppi røra. Ta resten av browniesrøra i en sprøytepose.

Fordel så blåbæra utover browniesrøra før du heller over ostekakerøra. Klipp hull på sprøyteposen og fordel resten av browniesrøra i en spiral (eller annet ønsket mønster) utover ostekakerøra. Nå ble det mye røre her… 🙂

Kaken ble stekt på 160 grader i 40 minutter.

Kaken ble toppet med 200 g ferske blåbær + blåbærkompott.

Blåbærkompotten ble lagd av

  • 300 g frosne blåbær
  • 180 g sukker
  • 15 g maizena rørt ut i 2 ss vann

Blandes godt og kokes opp. La putre noen få minutter til det tykner. Avkjøles og has på kaka når den serveres.

Pynt gjerne med noen blader med Sitronmelisse.

Ostekake med Browniebunn

Ostekake med Browniebunn

Ostekake med Browniebunn

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk