Brownie & Blondie

Brownie & Blondie i skjønn forening.

Planen var å lage porsjonspavlova til dessert i går, men da vi bestemte oss for å langtidssteke lammelåret, skulle ovnen være opptatt hele den dagen, og dermed måtte dessertplanene endres. Etter en rask kikk i kjøleskap og andre skap, bestemte jeg meg for å prøvebake denne kaken full av sjokolade.

 

Kaken lages med to kakerører; en mørk og en lys i en langpanne.

Brownie

  • Frø fra en vaniljestang
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 300 g mørk kokesjokolade 70%
  • 4 egg
  • 140 g mel
  • ½ ts bakepulver

Bland frø fra vaniljestangen og sukker.

Smelt smøret og rør inn sjokoladen til den smelter.

Rør inn sjokoladesmøret med vaniljefrø og sukker.

Tilsett deretter eggene ett og ett. Jeg pleier å ha i en og en plomme for så å ha i eggehvitene etterpå. Tilsett mel og bakepulver.

Hell røren utover en bakepapirkledd langpanne.

 

Blondie

  • 200 g hvitt sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 4 egg
  • 140 g mel
  • ½ ts bakepulver
  • 300 g hvit kokesjokolade

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.

Bland sukker og smeltet smør og pisk godt. Tilsett ett og ett egg (gjerne en og en eggeplomme først før eggehvitene). Bland deretter i mel og bakepulver og til slutt den smeltede hvite sjokoladen.

Hell denne røren over Brownie-røren og bland forsiktig med en gaffel eller annet redskap du har for hånden, slik at du får en litt marmorert effekt.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter.

Kaken ble servert med is og jordbær.

 

Fremgangsmåtene er forskjellig på de to rørene. Dette fordi jeg hadde samme fremgangsmåte på begge rørene, og av erfaring ble de forskjellige. Jeg helte smeltet hvitt sjokoladesmør over sukkeret i den tro at det skal gå like knirkefritt som med Brownie-røren. Den gang ei. Plutselig hadde jeg en bolle med klumpete sjokoladesmørsukker. Jeg bet i meg frustrasjonen og banneord med store bokstaver og utropstegn, og bestemte meg for at dette skulle bli bra uansett. Dermed prøvde jeg med to eggeplommer først. Disse fløt rundt oppå sjokoladesukkersmøret i takt med vispen… Jeg lot meg fortsatt ikke knekke og hadde oppi et par spiseskjeer med mel, og da så det litt lysere ut. Resten av eggeplommene og melet ble hatt opp om hverandre mens kjøkkenmaskinen gikk, og når jeg hadde oppi eggehvitene var røra fin igjen.

 

Brownie & Blondie

Brownie & Blondie

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?