Jordbær Curd med lime er den tredje typen Curd jeg har lagd. Denne ble litt svakere på smak enn bringebær curden men fortsatt farlig god. Jordbær Curd med lime ble lagd til Pavlova med jordbær som jeg serverer til dessert i dag.
2,5 dl jordbærCurd ble lagd av
- 400 g frosne jordbær
- Saft og zest fra 1/2 økologisk lime (bruk gjerne hele)
- 150 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 6 g vaniljesukker
- 6 eggeplommer
- 40 g kaldt smør
- litt rød farge fra Wilton røres inn til slutt hvis ønskelig (uten smak)
Kok opp jordbær, saft og zest fra lime. Det ble kanskje litt lite smak av lime, så ønsker du mere smak av dette, bruker du hele limen.
Mos jordbæra slik at du får saften ut av den.
Sil alt godt, gjerne to ganger, og hell saften fra jordbæra i en kjele (gjerne den samme som du brukte tidligere, men da i rengjort tilstand).
Kok opp jordbærsaften sammen med hvitt, brunt og vaniljesukker.
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Til Curd trenger du rørearmen, for det skal røres masse.
Når sukkeret var smeltet skrudde jeg ned varmen og rørte godt inn en og en eggeplomme. Røres over svak-middels varme og til den tykner (5 – 6 minutter). DEN MÅ IKKE KOKE.
Når du er fornøyd med konsistensen, tar du kjelen til side og lar den avkjøle i ca. 15 minutter. Rør inn biter av smøret, litt og litt. Røres til smøret er smeltet inn i curden.