Nok et bidrag til Matbloggsentralen og Tines utfordring – Yoghurt og jul, er klart. Denne gangen har jeg lagd en litt mer voksen juledessertvariant, men dropper du eggelkøren er den også en god juledessert for barna.
Oppskrift
Til en porsjon brukte jeg
- yoghurt naturell (Avrent. Bruk ønsket mengde.)
- frø fra 1/4 vaniljestang
- litt eggelikør (gjerne hjemmelaget eggelikør)
- 5 frosne bjørnebær
- litt pistasjnøtter
- sitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte
La yoghurten renne av i ca. 30 minutter. Ha det i et kaffefilter som igjen står i en sil over en bolle. Da renner mye av væsken av, og yoghurten får en tykkere konsistens.
Rør vaniljefrøene inn i den avrente yoghurten. Dette kan gjøres dagen før, slik at vaniljesmaken setter seg.
Hell av overflødig væske når du skal bruke yoghurten.
Varm bjørnebærene.
Lag et spor i yoghurten til eggelikøren, i form av hull, en sving eller lingnende. Hell bare litt eggelikør i sporet du har lagd. Topp med varme bjørnebær, litt saft fra bærene, pistasjnøtter og sitronmelisse.
Nytes mens bærene fortsatt er varme.
Da utfordringen går ut på å bruke yoghurt naturell, er det denne som brukes i oppskriften, men ønsker du ikke å bruke yoghurt naturell, bytter du den bare ut med en annen yoghurt med ønsket smak.